Spring til indhold

158 millioner kroner til Afrikas glemte konflikter

01.01.2016  11:15
Udenrigsminister Kristian Jensen har ved årets udgang bevilget 158 millioner kroner i akut nødhjælp til en række glemte konflikter i Afrika.

”Millioner af mennesker er drevet på flugt i Afrika. De har brug for hjælp for at overleve i nærområderne. Det fik jeg bekræftet lige før jul, hvor jeg besøgte en flygtningelejr i det nordlige Kenya med 200.000 flygtninge fra Sydsudan og Somalia. Det er nogle af verdens i forvejen fattigste mennesker, fra nogle af verdens fattigste lande, der er drevet på flugt fra voldsomme konflikter, som vi sjældent hører om,” siger Kristian Jensen, der også understreger behovet for at afværge den truende sultkatastrofe i Etiopien.

Den danske støtte går til FN og Internationalt Røde Kors arbejde med at uddele mad, forbedre sundhed og tilbyde skolegang til flygtninge og internt fordrevne på Afrikas Horn og i det vestlige Afrika.

”Verden står over for massive flygtningestrømme. Danmark har givet et meget stort bidrag til de syriske flygtninge, men vi gør samtidig en stor indsats i Afrika. Her er tale om langvarige katastrofer med millioner af internt fordrevne og flygtninge, der kan føre nye flygtningestrømme mod Europa.”

Det danske bidrag går til UNICEFs uddannelsesprogram i Sydsudan (20 mio. kr.) og FN’s humanitære landefonde i Etiopien (20 mio. Kr.), Sudan (20 mio. kr.), Sydsudan (20 mio. kr.), Somalia (18 mio. Kr) - samt det eneste ikke-afrikanske land, Afghanistan (10 mio. kr.).
Derudover går 45 mio. kr. til Internationalt Røde Kors (ICRC) programmer i Mali, Niger og Nigeria (15 mio. kr. til hvert land), og endelig støtte til FN’s humanitære lufttjeneste i Mali (5 mio. kr.).
Med de 158 millioner kroner er det samlede danske humanitære bidrag for 2015 på i alt 2,2 mia. kr.

For yderligere presse: Poul Kjar, 41865975