Spring til indhold

Udenrigsministeren åbner seminar om Arktis og EU’s globale strategi

20.01.2016  11:38
Udenrigsministeren åbnede i dag et seminar om EU’s rolle i Arktis. Seminaret er en del af processen med at udforme EU’s nye sikkerhedspolitiske strategi.

Udenrigsministeren åbnede i dag et seminar om EU’s rolle i Arktis. Seminaret er en del af processen med at udforme EU’s nye sikkerhedspolitiske strategi, EU Global Strategy og er arrangeret af Dansk Institut for Internationale Studier, EU’s Institut for Sikkerhedsstudier og Udenrigsministeriet.

”Danmark er centralt placeret i både Arktis og EU. Derfor skal vi arbejde aktivt for, at EU engagerer sig endnu mere i Arktis og bidrager til, at Arktis forbliver en fredelig region præget af samarbejde og bæredygtig økonomisk udvikling. Jeg mener, at EU har en vigtig rolle at spille i f.eks. arktisk forskning, miljø og klima og i forhold til at fremme økonomiske muligheder og bæredygtige investeringer i Arktis. Det er både i Danmarks og EU’s interesse”, siger Kristian Jensen.

”Verden har ændret sig grundlæggende siden EU sidst lavede en sikkerhedspolitisk strategi i 2003. Derfor byder jeg arbejdet med EU’s nye globale strategi velkommen. Jeg mener, at den nye strategi skal have et klart fokus på sikkerhed, vækst og værdier for at håndtere årsagerne til konflikt, fattigdom og migration. Det er afgørende for, at EU’s udenrigspolitik fortsat er relevant og effektiv. Det er præcist det, som en ny og opdateret strategi skal bidrage til”, siger udenrigsminister Kristian Jensen.
 
Arbejdet med tilblivelsen af EU’s globale strategi befinder sig i en høringsperiode, hvor EU er i tæt dialog med tænketanke, civilsamfundet og selvfølgelig med medlemsstaterne. Italieneren Nathalie Tocci, som deltager i seminaret i København i dag, er personligt udpeget af Den Høje Repræsentant og leder af EU’s udenrigstjeneste Federica Mogherini til at lede denne proces.

Yderligere information om arbejdet med EU’s globale strategi kan findes her