Spring til indhold

Regeringen investerer massivt i vindenergi i Afrika

08.05.2018  08:26
Med en udskrivning på 600 millioner kroner har regeringen sendt en usædvanlig stor investering af sted til udvikling af vindenergi i Afrika.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs har godkendt en dansk medfinansiering på 600 millioner kroner til opførelsen af en vindmøllepark på op imod 54 møller, eller 100 MW, tæt på Etiopiens hovedstad Addis Ababa. Den samlede investering i vindmølleparken beløber sig til 1,26 mia. kr., hvoraf Danida Business Finance bidrager med de 600 millioner kroner. Projektet vil blive udbudt blandt danske virksomheder.

”Det private erhvervsliv er en uundværlig partner at have med, hvis udviklingsprojekter i Afrika skal være bæredygtige på lang sigt. Uden private investeringer er det simpelthen ikke muligt at skabe bæredygtig udvikling. Danida Business Finance gør det muligt at gennemføre offentlige infrastrukturprojekter i lande, hvor det er svært at gennemføre dem på markedsvilkår. På den måde understøtter Danmark udviklingslandene til selv at investere i løsninger, der skaber vækst,” siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Vindmølleparken vil kunne levere bæredygtig strøm til over hundrede tusinde husstande i et land, hvor mindre end hver tredje i dag har adgang til nogen form for elektricitet. Målet for Etiopien er, at alle skal have adgang til strøm inden 2025, og nu rykker det afrikanske land et skridt næremere at få det opfyldt.
Etiopien er et at verdens fattigste lande. Klimaforandringer medfører hyppig og udbredt tørke. Strømforsyningen er domineret af vandkraftværker, hvor produktionen er sårbar i perioder med mangel på vand.

Regeringen ønsker, at Danmark skal bidrage til bæredygtig økonomisk vækst, som kommer alle til gode i udviklingslandene og, at vi skal gøre dette inden for områder, hvor Danmark har særlig ekspertise, ressourcer og interesser som for eksempel på vindenergi.

For yderligere information kontakt presserådgiver Karen Clement tlf. 22610968